Școală modernizată și grădiniță construită din banii SUA, la Deveselu

Data publicării:
scoala

„Înainte, WC-urile erau afară în curte şi ne era greu, dar acum că sunt în şcoală e mult mai bine, nu mai mergem afară prin frig”, spune o elevă.

Ea este unul din cei 250 de elevi şi copii de grădiniţă cărora americanii le vor crea condiţiile pe care le-au visat dintotdeauna. Iar vestea a ajuns imediat în comună.

De câteva zile, se lucrează în continuu pentru ca şcoala să fie reparată până când elevii vor termina vacanţa.

Ne-am apucat şi renovăm întâi parterul în aşa fel încât la 15 septembrie cu începerea noului an şcolar să fie gata cu finalizarea parterului. Banii sunt de la Ambasada americană”, afirmă Ion Aliman, primarul din Deveselu.

Directorul şcolii recunoaşte că dacă nu ar fi venit americanii, elevii ar fi învăţat tot în clasele cu pereţi scorojiţi şi bănci vechi.

Putem să spunem condiţiile de la şcoala Deveselu şi grădiniţa care va fi construită vor fi mult peste cele de la oraş. Nu o să ne lipsească nimic. Graţie scutului antirachetă”, afirmă Magdalena Fota, director adjunct la Şcoala Gimnazială din Deveselu.

Şcoala şi grădinţa vor fi gata în totalitate anul viitor. Până atunci, elevii şi preşcolarii vor învăţa în vechea clădire a şcolii, în două schimburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri