Se întâmplă la Craiova: o stradă din câmp are canalizare, în timp ce oamenii din zonă așteaptă de zece ani racordarea la rețea

Data publicării:
canal bun

Lucrările de asfaltare şi canalizare de pe strada Aleea III Bariera Vâlcii din Craiova ar fi trebuit să înceapă la jumătate lunii septembrie. Numai că, în loc să deschidă şantierul pe strada respectivă, muncitorii au început să sape şi să bage ţevi pe o stradă lăturalnică, din câmp. În zadar au încercat oamenii să le spună că fac o greşeală. Nimeni nu i-a ascultat.

Dom'ne, dar aici nu este strada Aleea 3 Bariera Vâlcii. Dom'ne, dar pe proiect așa scrie. Scrie strada asta, noi pe strada asta lucrăm”, povestește o localnică.

„Au făcut o stradă unde nu sunt case, nu e nimic, în camp. Păi dar nu e posibil așa ceva”, se miră un alt localnic.

„Nu e nici o casă, nu e absolut nimic, dar s-a făcut canalizare. Și aici nu”, afirmă o persoană care locuiește în apropiere.

„Deşi pe această alee nu locuieşte nici o familie, autorităţile au introdus aici utilităţi. Asta în timp ce vecini din zonă aşteaptă de zeci de ani o conductă de canalizare”, relatează Alice Enuca, reporter Digi24.

Problema pare să fi plecat de la numele străzii care l-a încurcat pe proiectant.

„Pe planul de ansamblu este figurată execuţia canalizării pe Aleea III Bariera Vâlcii, după cum este şi nominalizată pe această planşă, iar nemulţumirea cetăţenilor este că pe Aleea III Bariera Vâlcii, aşa cum figurează în nomenclatura stradală a primariei, nu se execută lucrări. Dar acestea nu au fost cuprinse în proiectul elaborat de proiectant”, explică acesta.

Cei 200 de metri de canalizare de pe câmp au costat aproape 100.000 de lei.

Compania de apă Oltenia SA va face un efort financiar și va crea posibilitatea racodării Aleii 3 Bariera Vâlcii, urmând ca în funcție de fondurile pe care Compania de Apă le va avea disponibile să continue lucrarea într-un termen probabil cât mai scurt”, afirmă inginer Dumitru Chiva, coordonatorul contractului.

Asta înseamnă însă alte studii de fezabilitate şi alţi bani pentru proiectare şi execuţie. Autorităţile susţin că ar fi nevoie de 200.000 de lei pentru cei 400 de metri de stradă care arată mai rau ca la sat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri