Ședință boicotată la Primăria Capitalei. Doar un consilier din 52 a fost prezent

Data publicării:
sala sedinte primarie

O oră şi jumătate a aşteptat Mircea Raicu, preşedintele Consiliului General, ca aleşii locali ai PNL şi PDL să vină la şedinţă.

Când s-a convins că în afară de secretarul general al Consiliului General nu va mai veni nimeni a declarat întrunirea închisă.

Consilierii s-au învârtit pe lângă uşa sălii de şedinţă, dar nu i-au trecut pragul.

„Exista numărul necesar pentru cvorum, dar având în vedere că exista deja o şedinţă ordinară convocată de primar, noi am ajuns la concluzia că e mai înţelept din partea noastră ca miercuri să venim şi să rezolvăm toate problemele”, spune Mircea Raicu.

Pe holurile Primăriei Generale, o apariţie neaşteptată - Marian Vanghelie. Primarul Sectorului 5 spune că a venit să afle de ce au trădat trei consilieri PP-DD alianţa cu PSD acum o lună.

Eu am fost plecat la Orăştie şedinţa trecută şi a fost o mică dereglare. Şi am vrut să fiu sigur că... (...) A fost o dereglare micuţă şi atunci am încercat ca să le reaşezăm lucrurile într-un mod firesc. O să vedeţi la şedinţa următoare că lucrurile vor funcţiona foarte bine”, a spus el.

La finalul lunii trecute, consilierii PNL şi PDL au convocat o şedinţă de urgenţă în care au schimbat din funcţie viceprimarii aleşi în 2012 - Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont, ambii din partea PSD. În locul lor i-au numit în funcţie pe Lucian Iliescu de la PDL şi Richard Ghiţă de la PPDD. Prefectul Capitalei a considerat decizia ilegală şi a atacat-o în instanţă. Acum, fiecare dintre cele două părţi susţine că are dreptate şi niciunul dintre cei patru viceprimari nu vrea să renunţe la funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri