Ședința primarului Tudorache cu preoții s-a soldat cu after school la biserică

Data publicării:
tudorache cu popi

 

Ideea înființării de programe after school în curtea unor biserici le-a aparținut preoților veniți la primărie la ședința cu Dan Tudorache. Motivul ar fi că părinții ocupați ar avea unde să-și lase copiii după ce se încheie programul de școală. Comunicatul Biroului de presă al Primăriei sectorului 1 nu precizează opinia edilului despre inițiativa preoților, nici care dintre bisericile din sector ar urma să-i găzduiască pe copii pentru odihnă, hrană și teme.

La aceeași întâlnire s-a mai discutat, după cum arată sursa citată, și despre „măsurile de investiții care ar trebui luate, astfel încât actul religios să se desfășoare în condiții de siguranță, atât pentru preoți, cât și pentru credincioși”.

Primarul le-a spus fețelor bisericești că „administrația locală va colabora și pe viitor cu conducătorii parohiilor din Sectorul 1 în derularea unui amplu program de investiții atât pentru conservarea patrimoniului religios, dar și pentru construirea de noi lăcașe de cult în zonele lipsite de biserici”.

De asemenea, propotopul sectorului 1, Dan Toader, a spus că este nevoie de un parteneriat între bisericile din sector și primărie pentru a fi organizate cantine sociale, grădinițe, centre sociale pentru bătrânii și copiii proveniți din familii cu venituri reduse.

Comunicatul mai spune că s-a stabilit ca astfel de ședințe, între primar și parohi, să aibă loc lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri