Șefa DNA, noi declarații despre cei care au spionat-o: „Au fost date telefoane insistente familiei mele și prietenilor mei”

Data publicării:
laura codruta kovesi la digi24 24 septembrie

 

Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi si jumătate. Cei care au sunat au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail. Au fost date telefoane insistente, repetate, dar nereușite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane.Nu știu ce au găsit. Nici nu mă interesează ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, sunt probabil persoane deranjate că DNA își face treaba", a declarat șefa DNA la un post de televiziune.

Laura Codruța Kovesi a negat că i-ar fi fost atacat contul de e-mail și a aprecizat că nu poate spune în ce limbă vorbeau acele persoane.

Rise Project a dezvăluit, săptămâna trecută, că șefa DNA a fost spionată de foști agenți ai Mossad-ului. 

Doi dintre suspecții care ar fi spionat-o pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații şi cofondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube.

În companie a activat şi Meir Dagan - fost director Mossad în perioada 2002-2011. Potrivit procurorilor, cei doi împreună cu mai mulți angajați ai Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz „au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice - n.red.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”, a precizat Rise Project.

Informația a fost confirmată de procurorul șef al DIICOT.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost arestați deja în România. Anchetatorii susţin că Ron Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, în timp ce David Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia Laurei Codruţa Kovesi. Aceasta ar fi fost monitorizată pe parcursul lunii martie, timp în care au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților şefei DNA.

Citiți și:
Reacţia presei israeliene după arestarea celor doi suspecţi care ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi
Black Cube: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție, în numele unor „parteneri guvernamentali”
DIICOT: Foștii agenți Mossad care o spionau pe șefa DNA, arestați încă din 3 aprilie 
Cine este Meir Dagan, fost director Mossad și președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri