Șefa Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, acuzată de conflict de interese

Data publicării:
monica pop spital oftalmologie

Foto: Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București

Potrivit inspectorilor de integritate, Monica Pop a încheiat, în perioada 2010 - 2013, peste 60 de contracte de asistență juridică și de reprezentare în instanță a intereselor spitalului cu două cabinete de avocatură, în valoare totală de peste 60.000 de lei.

Pe de altă parte, Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian au reprezentat în instanță și interesele medicului, ca persoană fizică, în aceleași procese civile ale căror părți sunt Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și Monica Pop. Medicul a încheiat cu cele două cabinete de avocatură 27 de contracte, în valoare de 6.000 de lei.

Astfel, avocații au primit bani atât de la spital, reprezentat de Monica Pop în calitate de manager, cât și de la persoană Monica Pop.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București cu privire la acest caz.

Conform Codului Penal, „fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri