Şeful ASPA a venit la IML după scandalul de aseară: „Unul m-a scuipat, altul m-a lovit cu piciorul. Vom continua capturarea câinilor”

Data publicării:
bancescu

El a declarat că a fost scuipat de o persoană, în timp ce alta l-a lovit cu piciorul.

Le-am zis: duceţi-vă de aici. Cel din dreapta m-a lovit cu picorul, al doilea m-a scuipat. Am depus plângere şi voi depune şi un certificat de la IML”, a spus şeful ASPA.

Răzvan Băncescu a subliniat că maşina în care se afla staţiona şi că a fost atacat de aproximativ 10 persoane.

Acolo era aliniată o jumătate de echipă de rugby, ăia nu sunt iubitori de animale”, a spus Băncescu.

Şeful ASPA a subliniat că nicio persoană din grupul care l-a atacat nu a fost rănită, dovadă fiind faptul că nu s-au pus diagnostice după sosirea echipajului de ambulanţă.

El a făcut referire la şicanele asupra angajaţilor ASPA, concretizate prin diverse „blocaje în trafic, agresiuni asupra echipelor de prindere a câinilor, blocaje în zona Olteniţei, la plecarea de seară”.

Am ajuns să plecăm cu mascaţii, cu jandarmeria. Avem temei legal pentru ce înseamnă aplicarea legii. Mergem înainte cu capturarea, vom continua acţiunile, vom face câteva modificări de orar şi vom mări personalul”, a precizat Băncescu.

Un scandal a avut loc noaptea trecută în faţa sediului Primăriei Capitalei, între şeful ASPA, Răzvan Băncescu, şi mai multe persoane. De la disputa verbală s-a ajuns la agresiune fizică, în ciuda faptului că la faţa locului se aflau mai multe echipaje de poliţie.

Un alt scandal între cele două părți a avut loc în urmă cu câteva zile. O femeie a depus plângere, săptămâna trecută, la Secţia 16 de Poliție pe motiv că a fost agresată şi bătută cu o crosă de către un hingher în timp ce îşi plimba cei doi câini. Acest incident a venit la o zi după ce mai mulți reprezentanți ai unor ONG-uri pentru protecția animalelor au oprit în trafic mașini ale Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri