Șeful CIA l-a sunat pe George Maior și i-a transmis mulțumiri

Data publicării:
john brennan propus ca director CIA

John Brennan, șeful CIA FOTO: AFP/Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES, fostul șef al SRI a fost contactat telefonic de către John Brennan, ocazie cu care șeful CIA a apreciat contribuția lui Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA în domeniul strategic al informațiilor în interesul securității naționale a ambelor state și al securității regionale și internaționale.

La rândul său, George Maior i-a mulțumit lui John Brennan pentru implicarea sa în evoluția relațiilor operative dintre cele două servicii și l-a asigurat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, parteneriatul dintre cele două instituții va continua la nivelul calitativ informațional și operațional la care a ajuns și că acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a României.

Totodată, adaugă sursa citată, George Maior a subliniat importanța cooperării dintre România și SUA, mai ales în actualul context strategic internațional și regional, „extrem de complex și tensionat”.

Telefonul și felicitările șeful CIA către fostul șef al SRI intervin în condițiile în care Eduard Hellvig a preluat, marți, șefia SRI. Serviciul Român de Informații a fost condus până marți, cu titlu interimar, de Florian Coldea, director-adjunct al SRI, după ce George Maior a demisionat din post, la sfârșitul lunii ianuarie.

În plus, șeful FBI, James Comey, a venit, marți, într-o vizită fulger în România, în timpul căreia a susținut un discurs la SRI în care i-a mulțumit generalului Coldea pentru colaborare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri