Şeful STS: Dacă aş avea o putere perversă, aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri

Data publicării:
Marcel Opris sts mediafax

Şeful STS, Marcel Opriş, a declarat, miercuri, la un seminar pe teme de securitate informatică, că dacă ar avea o "putere perversă" sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al "aleşilor".

Marcel Opriș a participat la un seminar pe teme de securitate cibernetică / FOTO: MediafaxFoto

"De-abia aştept într-o zi un proces, nu de criminalitate, că toţi ne-am repezit către criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi să îi agăţăm pe cei care se comportă alfel decât dictează regulile sociale, care nici măcar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament în această lume a internetului. Nu. Vorbeşte pe la colţuri unul, altul... De ce? Fiindcă în primul rând, cei care ne reprezintă n-au conştientizat ei..", a spus Marcel Opriş, potrivit Mediafax.

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a participat miercuri la un seminar pe teme de securitate cibernetică, organizat de grupul UTI, alături, printre alţii, de consilierul prezidenţial pe securitate, Iulian Fota, şi de consilierul de stat al primului ministru, Sorin Encuţescu.

"Eu, dacă aş avea o putere din asta perversă sau mi-aţi asigura un mandat de imunitate, primul lucru - aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri. Simplu ca bună ziua. În fiecare zi îl deranjezi. Şi îi demonstrez cât de util este să fii sigur", a adăugat Marcel Opriş.

Acesta a povestit că la un sondaj în Suedia, când oamenii au fost întrebaţi a cui e sarcina ca ei să fie siguri de internet şi internetul să fie sigur, peste 90% au răspuns că asta e problema statului.

"Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de răspunderea asta", a mai spus șeful STS Opriş.

Anterior, Sorin Encuţescu, consilier de stat al primului-ministru, afirmase că România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar şi instituţiile publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri