Sfârşit de vacanţă cu nervi şi ore multe petrecute pe drum

Data publicării:
TRAFIC AGLOMERAT CAPTURA

Înainte de miezul zilei, Poliţia Rutieră a oprit accesul autoturismelor în Poiana Braşov, pentru că staţiunea era complet blocată. Şi, în timp ce unii mergeau spre pârtii, mulţi alţii plecau spre case. Aşa că în scurt timp s-a aglomerat şi Drumul Naţional 1, de la Braşov spre Predeal şi Sinaia.

Două din cele mai aglomerate sectoare de drum sunt Drumul Naţional 73A, prin Râşnov şi Pârâul Rece şi Drumul Naţional 1, prin Braşov şi Predeal. Pe Drumul Naţional 1, reporterul Digi24 a parcurs 500 de metri într-o oră şi jumătate.

Pentru a evita blocajele de trafic, poliţiştii au deviat circulaţia pe DN1A, prin Săcele, Cheia şi Vălenii de Munte.

„Nu se poate, de două ore, trei ore avem de când stăm în trafic, mergem cu cinci la oră. Chiar nu se poate aşa ceva! În România asta e totul varză!”, spune, supărat, un șofer.

Să facem autostrăzi, că n-avem drumuri deloc!”, îndeamnă un altul.

Nici drumul dinspre Bran spre Bucureşti nu a fost mai simplu pentru şoferi. Pe DN73 Bran-Râşnov, poliţiştii i-au întors pe oameni din drum, pentru că prin Pârâul Rece se circula bară la bară.

- Bună ziua! Foarte aglomerat! La mulți ani! V-aș recomanda DN1A Cheia - Săcele. Foarte aglomerat!

- Noi la Câmpina trebuie să ajungem!

- Deci nu pot să vă zic. Eu vă las, nu vă opresc. DN1A Cheia - Săcele sau pe aici. Cum credeți.

Unii turiști ascultat sfaturile polițiștilor și s-au întors din drum, alții s-au încăpățânat și și-au continuat drumul prin Pârâul Rece, cu viteza melcului.

Poliţiştii spun că sunt toate şansele ca traficul pe Drumul Naţional 1 să fie şi mai aglomerat în ultima zi a vacanţei şi le recomandă şoferilor să plece din start pe rutele alternative: DN1A, prin Săcele, Cheia şi Vălenii de Munte, DN73, prin Bran şi Câmpulung Muscel. Cei care vor rămâne blocaţi în trafic pe DN 1, în zona Sinaia, pot folosi ruta către Bucureşti pe DN71, prin Fieni şi Târgovişte.

Telespectatorul Digi24 Alin Popescu ne-a trimis o filmare timelapse cu coada kilometrică de sâmbătă de pe Valea Prahovei:


SITUAȚIA LA ORA 14:00  Distracţia la munte e plătită destul de scump de turiştii aflaţi pe Valea Prahovei. Sunt cozi de kilometri între Predeal şi Sinaia. Corespondentul Digi24, Claudiu Loghin, a reuşit abia după jumătate de oră de stat în trafic să intre în staţiunea Predeal.

Circulația este blocată pe sensul de mers către București dinspre Brașov. Este aglomerat și pe același Drum Național 1 între Breaza și Predeal, invers pe sensul de mers de la București la Brașov.

Lipsa infrastructurii este una din cauze, DN 1 are în majoritatea sectoarelor de mers doar o bandă pe sens. Mulți dintre turiștii care și-au petrecut minivacanța de Revelion la munte, au ales Drumul Național 73 A pentru a ocoli Brașovul.

Recomandările politiei rutiere este de a circula pe rutele alternative, pe DN 1A, prin Săcele, Cheia, Ploiești, Buftea, București, și pe DN 73, prin Bran , Câmpulung Muscel, Pitești, autostrada A1 și mai departe spre București, însă și acest sector se aglomerează în acest moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri