Sfaturi de la poliţişti pentru cei care sunt colindaţi

Data publicării:
colinde

Poliţiştii le atrag atenţia celor care sunt colindaţi sau care merg la colindat să nu invite în locuinţă persoanele necunoscute şi nici să nu intre în casa unor necunoscuţi, iar copiii să fie însoţiţi de părinţi, în special seara.

colinde

”Aho, aho, mămici şi taţi/ Staţi puţin şi ne-ascultaţi/ Lângă copii v-aşezaţi/ Şi recomandările învăţaţi…”, este colindul Poliţiei Române, care îi sfătuieşte pe cetăţeni să fie atenţi la persoanele care îi colindă sau pe care le colindă.

”Dacă primiţi colindători, asiguraţi-vă că-i cunoaşteţi, înainte de a le deschide uşa şi de a-i pofti în casa. În cazul în care nu-i cunoaşteţi, primiţi-i doar în uşa casei sau a apartamentului. Nu deschideţi uşa de la intrarea în bloc oricui! Persoane necunoscute pot sustrage bunuri lăsate pe casa scării de către ceilalţi vecini. Învăţaţi-vă copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor”, sunt câteva dintre atenţionările poliţiştilor.

Ei atrag atenţia colindătorilor să nu accepte niciodată invitaţia unor necunoscuţi în casă, la o petrecere sau la plimbare cu maşina.

”Informaţi-vă familia cu privire la persoanele cu care veţi colinda şi traseul pe care mergeţi. De asemenea, însoţiţi-vă copiii, mai ales dacă se colindă seara”, sunt alte sfaturi ale poliţiştilor.

Poliţia Română aminteşte că orice infracţiune poate fi semnalată la serviciul de urgenţă 112. (Sursa News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri