Sfaturi pe Internet pentru fermieri

Data publicării:
sfaturi online

Consilier: Cu ce vă putem ajuta?

Fermier: Voiam să vă întreb că am auzit, din zvonuri, că s-ar da subvenţii şi pentru albine

Vasile Costea este apicultor de 15 ani și, până de curând, ori de câte ori avea nevoie de o astfel de informație era nevoit să plătească 40 de lei, drumul până la Iaşi. Acum merge doar până în centrul comunei, la primărie, și se așează în fața calculatorului.

Vasile Costea, apicultor: „E foarte bun pentru că obții informații aici, pe plan local, și nu ești nevoit să mergi la direcția agricolă la Iași.”

Astfel de calculatoare, dotate cu camere web și conectate la internet, au fost instalate, deocamdată, în patru comune din județul Iași. Fermierii nu trebuie să știe să folosească internetul, pentru că au în permanență alături funcționari din primărie care îi pot ajuta.

- V-ați gândit că veți ajunge să comunicați cu cei de la camera agricolă prin intermediul internetului?

- Acum da, mai recent, dar mai pe timpuri nici gând, nici în vis.

Angela David, inginer agricol primăria Popești: „Și eu, ca consultant, nu pot să știu totul ce întâmplă, mai ales că primele noutăți apar la centru și de la centru ni se dau și nouă.”

La sediul Camerei Agricole există mereu, în timpul programului, cel puțin un consilier dispus să ofere informaţii.

Am înţeles că în fiecare duminică se desfășoară în faţa Prefecturii o piață, o mică piaţă. Ca să vină producătorii acolo cam ce condiţii trebuie să îndeplinească?”

Centrele de consiliere online au fost înfiinţate la inițiativa Camerei Agricole. În primă fază, au obținut fonduri de la Consiliul Județean pentru 10 camere web.

Gabriel Hoha, director adjunct Camera Agricolă Iași: „Anul acesta am avut vizite de informare în circa 70 de comune ale județului, am identificat o nevoie acută de informare a fermierilor.”

Proiectul va fi extins în toate cele 98 de comune din județul Iași până la sfârșitul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri