Simulare | Atac terorist la conductele cu petrol

Data publicării:
simulare atac

La 50 de kilometri de Bucureşti e una dintre cele mai mari staţii de livrare a ţiţeiului din Europa. Lângă depozitele cu sute de tone de petrol şi carburanţi a fost simulat un atac cu maşină capcană şi terorişti înarmaţi.

Paraşutiştii şi elicopterele cu luptători antitero au ajuns primii pentru a rezolva situaţia de criză.

Între timp, a fost instalat un punct de comandă, pentru a coordona întreaga intervenţie.

„Este nevoie de tehnică pentru a monitoriza situația operativă în timp real. Alături fiind negociatorii, persoanele ce vor negocia cu infractorii”, spune sublocotenent Ana Neagoe, Jandarmeria Română.

Motivul atacatorilor a fost unul neaşteptat.

Scenariul pentru acest atac terorist a fost, în mod surprinzător, demiterea directorului acestei instituţii şi repunerea în funcţie a fostului lider sindical.

După dezarmarea aşa-zişilor terorişti, a fost dezamorsată şi bomba ascunsă în maşina acestora, ajunsă în staţia de pompare a ţiţeiului. Îmbrăcat într-un costum care cântăreşte 40 de kilograme, pirotehnistul a scos pachetul care, dacă ar fi explodat, putea produce pagube pe o rază de 500 de metri.

În urma împuşcăturilor, unul dintre depozite putea lua foc, aşa că pompierii au prevenit incendiul şi s-au ocupat de răniţi.

Directorul companiei care administrează transportul ţiţeiului spune că furturile din reţeaua de conducte sunt tot un fel de atac terorist. Sunt reale şi se întâmpla de cateva sute de ori pe an.

„Au fost perioade în care pierderile se contabilizau în zeci de mii de tone de ţiţei care dispăreau din sistem. Astăzi vorbim doar de câteva atacuri pe an”, spune Liviu Ilaşi, director general Conpet.

Simularea atacului terorist a fost pregătită timp de două săptămâni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri