Simulare de incendiu la cinematograf

Data actualizării: Data publicării:
simulare pompieri

Autorităţile au simulat ieri seară intervenţia la un incendiu declanşat în cel mai mare cinematograf din Braşov. O defecţiune s-a transformat rapid într-un incendiu de proporţii, iar găsirea victimelor din sala complet inundată de fum a fost provocarea primilor salvatori. O echipă Digi 24 a însoţit la intervenţie primul echipaj de Ambulanţă trimis la faţa locului.

Trei minute după ora 20. Este momentul în care echipa Serviciului de Ambulanţă Braşov primeşte apelul de urgenţă, pentru exerciţiul de la mall. Ca într-o situaţie reală, fiecare secundă de întârziere poate însemna „prea târziu” pentru un pacient prins în sala de cinema plină de fum şi foc.

Două corturi medicale au fost ridicate lângă cinematograf, într-o zonă sigură. 13 spectatori scoşi pe targă din sală au primit imediat îngrijiri de urgenţă.

Am făcut trierea pacienţilor, în funcţie de gravitatea afecţiunilor, pe coduri de culoare”, afirmă Magdalena Piroska, director medical Ambulanţa Braşov.

La cinema au fost mobilizate patru echipaje ale Ambulanţei, cinci echipaje SMURD, tot atâtea maşini cu apă şi spumă şi două vehicule pentru descarcerare.

„Este prima regulă: să nu intre în panică, după care să se autoevacueze şi bineînţeles să ajute pe ceilalţi din jur, atunci când este cazul”, afirmă Stelian Rechiţean, inspector şef ISU Braşov.

Punerea în alertă a echipajelor medicale de pe elicopterele din Târgu Mureş şi Bucureşti a fost parte a scenariului pentru exerciţiul de la Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri