Sindicaliştii de la metrou renunţă la intenţia de a face grevă

Data publicării:
metroul mediafax-3

Actualizare 14.51. „Noi am aprobat un memorandum în Guvern care se referă nu numai la Metrorex și RATB. Memorandumul acesta referă la indexarea salariilor cu rata inflației începând cu ianuarie 2014, pentru toate categoriile bugetare, deci nu doar pentru Metrorex. N-a fost cu dedicație memorandumul, sigur că li se vor indexa și lor salariile, cum se vor indexa pentru toată lumea”, a spus Ramona Mănescu.

ACTUALIZARE 14.15. Liderul de sindicat Ion Rădoi a anunţat că se renunţă la intenţia de recurge la grevă luni şi marţi. În acest context, nici angajaţii RATB nu vor mai fi în grevă de solidaritate.

Salariile angajaţilor vor fi indexate de la 1 ianuarie 2014 cu indicele de inflaţie, a spus Rădoi, după discuţiile de la Ministerul Transporturilor.


Sindicaliştii de la Metrorex ameninţau că vor intra în grevă luni şi marţi, între orele 4.00 şi 16.00, dacă nu li se vor soluţiona revendicările la negocierile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Vasile Petrariu, lider sindical RATB, a declarat astăzi pentru Digi24 că angajaţii regiei vor intra în grevă de solidaritate pentru maxim o zi cu cei de la Metrorex.

„Angajaţii RATB nu au revendicări proprii, dar peste două luni de zile e posibil să avem un conflict de muncă, la negocierea contractului colectiv de muncă”, a spus liderul de sindicat. 

În 26 septembrie, preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, anunţa că greva generală la metrou şi RATB, anunţată iniţial pentru 30 septembrie, a fost amânată pentru luni, 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentală.

În 17 septembrie, angajaţii de la metrou au fost în grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4.00 şi 6.00.

La o zi după greva de avertisment de la metrou, peste 3.000 de sindicalişti au participat la un miting la sediul Guvernului şi la un marş până în Piaţa Constituţiei.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice „ATU - România”, Ion Rădoi, declara, la protestul din centrul Capitalei, că Victor Ponta este "cel mai indiferent şi arogant prim-ministru cu sindicatele din 1990", pentru că a primit 11 scrisori privind situaţia transportatorilor şi nu a răspuns la niciuna.

Guvernul va relua dialogul cu sindicaliştii de la Metrorex şi va încerca să rezolve acele revendicări care pot fi acceptate, dar nu va mai fi de acord ca toate afacerile metroului să fie intermediate de firma sindicatului, spunea atunci premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri