Sindicaliştii din Sănătate au amânat protestele. Luni - termenul limită pentru negocieri

Data publicării:
proteste medici sanitas 1

Actualizare 13:30. Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor, a făcut declarații după ce a ieșit de la negocierii cu liderii SANITAS.

S-au agreat mai multe lucruri, inclusiv o posibilă creștere salarială, într-o anvelopă salarială pe care am decis-o împreună. Acum aștept propuenri din partea SANITAS referitor la cine va beneficia de aceste creșteri salariale, dacă vorbim de un procent în plus, de o suma fixă pentru toată lumea.. Urmează să se decidă în cadrul consiliului național al SANITAS”, a spus ministrul Finanțelor.

Ioana Petrescu a precizat că după ce va primi acest propuneri va fi elaborat un proiect de lege.

„De asemenea, există un proiect de lucru pe schimbarea legii salarizării, legea cadru, la care deja se lucrează de mai multe luni în urma discuțiilor cu SANITAS de acum câteva luni”, a mai spus Ioan Petrescu. 


Membrii Sanitas s-au întâlnit în sedinţă. Au obţinut promisiuni de la Ministerul de Finanţe. Liderii de sindicat spuneau că nu renunţă la grevă până nu obţin promisiuni concrete privind salariile şi locurile de muncă. Dacă nu, spun ei, greva va fi amânată pe luni. 

Negocierile s-au purtat târziu în noapte la Ministerul Finanţelor. Liderii Sanitas s-au întâlnit cu reprezentanţii ministerelor Muncii şi Finanţelor în încercarea de a găsi o soluţie care să oprească declanşarea protestelor, deblocarea posturilor vacante din sănătate şi publicarea contractului colectiv de muncă în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri