Situaţia incredibilă în care sunt puşi părinţii care şi-au pierdut copiii în accidente rutiere

Data publicării:
ACCIDENT SPLAI

Zeci de familii din judeţul Suceava care şi-au pierdut copiii în accidente rutiere trec printr-o dramă prelungită inutil. Poliţia judeţeană nu are bani să plătească autopsii pentru investigaţii, iar anchetele penale sunt suspendate până se fac necropsiile. În lipsa acestora, există părinţi care sunt puşi să plătească spitalizarea de când copiii trăiau.

Familia Nistor din satul Comăneşti și-a pierdut băiatul de 8 ani într-un accident de circulație care a avut loc pe 15 iulie. Copilul venea spre casă împreună cu sora lui când cei doi copii au fost loviţi din spate de o mașină care a intrat pe contrasens.

Tatăl băiatului care a murit spune că a fost de nenumărate ori la sediul poliţiei judeţene. De fiecare dată, răspunsul l-a amărât şi mai tare: trebuie să mai aștepte rezultatul necropsiei.

O necropsie costă cam 1000 de lei şi sunt sute de astfel de dosare. Din lipsă de bani, toate analizele cerute de poliţie sunt plătite cu foarte mare întârziere.

Bogdan Bănică, lider de sindicat: „De ani de zile trenează această situație nefastă generată de blocajul financiar al poliție”.

Rezultatele unei necropsii sunt gata într-un interval de la câteva zile până la o lună în funcție de cât de complex este cazul. Aceste rezultate rămân însă aici la Serviciul de Medicină Legală până când IPJ Suceava plătește aceste analize

Părinţii mai au o durere. Faptul că ancheta nu înaintează îi obligă la plata cheltuielilor medicale: aproape 21.000 de lei pentru perioada în care băieţelul a fost internat la Reanimare. Legea spune că banii trebuie recuperaţi de la cel vinovat pentru că pacientul a ajuns la spital. Problema este că ancheta stagnează.

Potrivit inspectoratului judeţean de poliţie, analizele sunt plătite în funcție de buget. Sunt necropsii și alcoolemii neplătite și de la începutul acestui an.

FOTO: INQUAM PHOTOS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri