Slovacia solicită sprijinul României în domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up și high-tech

Data publicării:
andrei gerea la galati digi24 16.07.2015
Foto: captură Digi24

 

Această solicitare a fost adresată în cadrul unei întâlniri ce a avut loc joi, la sediul Ministerului Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, între ministrul român de resort, Andrei Gerea, și ministrul Economiei din Republica Slovacia, Vazil Hudak.

Cei doi oficiali au purtat discuții de interes strategic care au privit proiectele mari de infrastructură de alimentare și transport gaze. Este vorba despre proiectele de interes comun din România (Danubian Pipeline) și Slovacia (Eastring).

„Cele două părți au abordat și necesitatea impulsionării cooperării economice bilaterale. În acest sens, a fost decisă facilitarea unor întâlniri între oamenii de afaceri din cele două țări pentru identificarea de oportunități de cooperare economică. O primă astfel de întâlnire este programată în luna noiembrie, în Slovacia. Partea slovacă a solicitat sprijin în acordarea de către România a expertizei în domeniile industriei inovatoare, de tipul start-up și high-tech”, se menționează în comunicatul transmis de MEIMMMA.

Valoarea totală a schimburilor comerciale româno-slovace a atins anul trecut 2,22 miliarde de euro, în creștere cu 5,52% față de aceeași perioadă a anului 2013.

La 31 mai 2015, valoarea schimburilor comerciale dintre cele două țări a fost de 941,47 milioane de euro, din care export 404,70 milioane de euro și import 536,77 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri