Șofer băut și grăbit: 150 km/h

Data publicării:
radare laser politia romana
FOTO: Facebook Politia Romana

Când s-a conformat, acesta a indicat o alcoolemie de 1,06 la mie în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la Spitalul Elias pentru a i se recolta probe de sânge. Amendat cu aproape o mie de lei pentru viteză, şoferul va rămâne pieton şi riscă acum şi dosar penal.

Peste două mii de poliţişti şi 400 de radare sunt şi la această oră pe mai multe şosele, într-o acţiune de amploare. În ultimele 48 de ore, peste 50 de şoferi au fost prinşi băuţi la volan. 

Polițiștii au indentificat doi șoferi care circulau, unul dintre ei cu o viteză de 144 km/h, pe o limitare de 130 km/h pe autostrada A3, iar cel de-al doilea șofer a fost depistat de aparatul radar cu 146km/h.

Cel din urmă este suspectat că a consumat alcool înainte să urce la volan, și a fost urcat în mașina poliției. Acesta se afla în mașină împreună cu soția sa și încă două persoane și prezenta semne că ar fi consumat alcool, iar în momentul în care polițistii l-au rugat sa sufle în fiolă, a refuzat. Legea spune că în cazul în care un șofer refuză să sufle în fiolă, poate fi dus la probele de sânge.

Șoferul autoturismului susține ca nu a condus, chiar dacă se afla la volanul mașinii sale, și că de fapt la volan se afla soția acestuia. Urmează să fie transportat la sediul IML pentru probe sanguine.

În total sunt 460 de radare amplasate pe toate drumurile naționale importante și autostrăzi din țară, DN1, DN2, DN7, autostrada A1, A2 dar și pe tronsonul București-Ploiești al autostrăzii A3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri