Şofer de microbuz prins în trafic cu o alcoolemie de 1,2 mg/l

Data publicării:
masini trafic politie rutier FB

Şoferul unui microbuz de transport persoane este cercetat de poliţişti după ce a fost prins, marţi, de poliţişti în trafic cu o alcoolemie de 1,2 mg/l în timp ce efectua o cursă între localităţile Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ. Luni, un alt şofer de microbuz a fost amendat după ce a fost prins băut la volan, potrivit News.ro.

masini trafic politie rutier FB

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Neamţ, şoferul microbuzului, în vârstă de 31 de ani, a fost prins de poliţişti în municipiul Piatra Neamţ, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea riscului accidentelor rutiere.

Bărbatul conducea un microbuz de transport persoane şi se întorcea din localitatea Dumbrava Roşie, din judeţul Neamţ, fără ca în momentul în care a fost oprit de poliţişti să fie vreun călător în autovehicul.

„Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1,2 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reţinut permisul de conducere şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Elena Bulgărea.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Şi luni, poliţiştii au prins în trafic un şofer de microbuz cu o alcoolemie sub 0,4 mg/l. El făcea o cursă regulată între Piatra Neamţ - Iaşi - Orhei (Republica Moldova). Şoferul a fost amendat cu 1.125 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Şoferul este din Republica Moldova, iar în momentul în care a fost oprit de poliţişti în microbuz se aflau şase călători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri