VIDEO. Șofer oprit cu focuri de armă în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
politisti rutiera

Focuri de armă, un poliţist dus la spital şi două maşini lovite. Este bilanţul unei urmăriri de azi-noapte pe străzile Bucureştiului. Un şofer de 22 de ani a trecut pe roşu şi l-a luat pe capotă 20 de metri pe agentul care îl oprise. Când a tras din nou pe dreapta, s-a încuiat în maşină, şi doar intervenţia familiei l-a făcut să devină cooperant. După toată aventura, riscă să fie pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

sofer teribilist2

ACTUALIZARE 18.00. Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj și distrugere. Surse citate de News.ro spun că ar fi vorba despre fiul unui traficant de droguri.


 

ACTUALIZARE 14:00. Șoferul le-a spus polițiștilor la audieri că este deprimat. Rezultatele cu alcooltestul și analizele privind eventualul consum de droguri au ieșit negative. El riscă să fie arestat pentru tentativă de omor, dar și pentru ultraj și distrugere.

Imaginile surprinse noaptea trecută şi postate pe o reţea de socializare arată cum mai multe maşini de poliţie au flancat autoturismul condus de bărbat. Acesta se baricadase în mașină și își sunase părinții spunându-le că este atacat de polițiști. Părinții au venit imediat la fața locului, cu o cheie de rezervă.

Câteva minute bune s-au chinuit poliţiştii de la Rutieră să îl convingă pe tânărul de 22 de ani să coboare din bolidul de lux. Încă două focuri de armă au fost trase în încercarea de a-l scoate pe şofer din maşină

Un alt martor a postat şi el imagini în care este surprins incidentul, dar şi momentul când agenţii au reuşit să îl scoată pe şofer din autoturism, după ce au deblocat maşina cu o cheie de rezervă, adusă de mama acestuia.

A fost nevoie de zece agenţi pentru a reuşi să îl imobilizeze pe tânăr.


Scene desprinse parcă din filmele de acţiune, azi-dimineaţă în Bucureşti. Un poliţist a fost purtat aproape 20 metri pe capota unui autoturism, al cărui şofer nu a vrut să oprească la semnul agenţilor şi nici să coboare din maşină, până când poliţiştii nu au tras trei focuri de avertizare.

Şoferul de 22 de ani a trecut cu bolidul său pe culoarea roşie a semaforului şi a fost urmărit pe o distanţă de 300 de metri de un echipaj de poliţie. Nu i-a păsat nici că l-a târât pe unul dintre poliţişti, şi nici că se adunaseră zeci de agenţi în jurul său, încercând să îl convingă să coboare din maşină.

După minute bune de negocieri, unul dintre poliţişti a folosit pistolul pentru a-l determina să deschidă portiera.

Acum, tânărul este audiat la poliţie, iar agentul târât de șoferul rebel s-a ales cu unele contuzii și a fost dus la spital pentru un control.

sofer teribilist
Șoferul teribilist

Şoferul a fost imobilizat după ce a lovit două maşini de poliţie, iar pentru imobilizarea lui au fost trase trei focuri de armă în aer şi s-a folosit un spray lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, a dat detalii despre cum s-au petrecut faptele:

"În această dimineaţă (sâmbătă, n.r.) în jurul orei 3.00, un echipaj al Poliţiei Rutiere a observat un conducător auto care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului. În pofida faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea", arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei, citați de News.ro.

Ei mai spun că, atunci când, în sfârşit, a oprit, iar agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, şoferul a devenit agresiv verbal şi a demarat având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă.

Colegul poliţistului, aflat la volanul maşinii de serviciu, a plecat imediat în urmărirea şoferului. Poliţistul care solicitase documentele a reuşit să sară de pe maşină după aproximativ 20 de metri, precizează Poliţia Capitalei.

El a fost rănit şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În acest timp, colegul poliţistului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul.

"Conducătorul auto a refuzat să coboare, ba, mai mult, s-a blocat în maşină. La faţa locului au sosit foarte repede persoane din familia şoiferului, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul maşinii", mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Ei adaugă că, în vederea imobilizării şoferului, a fost folosit un spray iritant lacrimogen, dar fără succes, deoarece bărbatul a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau.

"Pentru imobilizarea lui, după ce a lovit autospecialele, s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă", explică poliţiştii, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Într-un final, şoferul a fost imobilizat şi dus la sediul Brigăzii Rutere pentru audieri. Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, care efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri