Şoferii unor microbuze de pasageri nu ţin cont de regulile de circulaţie

Data publicării:
microbuz

De asemenea, oamenii sunt puși în pericol și de starea precară a mijloacelor de transport în comun.

19 victime din cele 28 care au ajuns vineri la spital după accidentul de pe centura Ploieştiului rămân internate. Atunci autobuzul în care se aflau a intrat în spatele unei basculante, iar cinci persoane, printre care şi şoferul, au murit pe loc. Procurorii din Ploieşti, care se ocupă de acest caz, au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Întâmplarea ridică însă semne de întrebare în legătură cu siguranţa pasagerilor pe timpul călătoriilor. Mai ales că sunt nenumărate cazurile în are şoferii pun în pericol vieţiile pasagerilor.

În imaginile filmate de un pasager se observă cum şoferul microbuzului vorbeşte relaxat la telefon, cel mai probabil cu un coleg. Nu e singura regulă pe care o încalcă: el transportă mai mulţi oameni decât are locuri microbuzul. Șoferul se sperie doar când vede o maşină de poliţie.

Odată ce pericolul de a fi sancţionat a trecut, şoferul se apucă să numere banii strânşi din biletele vândute, aşa că ia amândouă mâinile de volan, timp de cinci secunde. Specialiștii spun că acest timp este mai mult decât suficient pentru a risca un accident.

Este interzis să luăm mâna de pe volan, doar mâna dreaptă când schimbă viteza. Totdeauna volanul trebuie să fie sub control, cel puţin o mână pe volan”, a declarat instructorul auto Gheorghe Gurău.

În Craiova, pericolul pentru cei care folosesc transportul în comun vine de la vechimea de peste 20 de ani a autobuzelor.

Plouă bate vântul, nu se închid uși, sistemul de închidere la uși, îți cade ulei în cap”, reclamă oamenii.

Directorul RAT, Sorin Manda, spune că Primăria urmează să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze noi, electrice.

Autorităţile nu au însă nici măcar un termen estimativ pentru punerea în practică a acestui plan.

În ultima vreme, incidentele în care au fost implicate mijloacele de transport în comun au devenit tot mai dese. Cinci oameni au murit săptămâna trecută, după ce autobuzul în care erau a intrat în plin într-o basculantă, pe şoseaua de centură a Ploieştiului.

În această dimineaţă, un microbuz a luat foc în autogara Paşcani, dar din fericire, pasagerii apucaseră se coboare. Cauzele exacte n-au fost încă stabilite în niciunul dintre aceste incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri