Șoferul care a provocat accidentul cu 5 morți avea permisul suspendat

Data actualizării: Data publicării:
accident OLT 240417 (3)

Şoferul TIR-ului care a provocat luni accidentul din judeţul Olt, soldat cu moartea a cinci persoane, circula cu o dovadă, pentru că poliţiştii îi suspendaseră permisul de conducere cu puţin timp înainte de impact. Motivul – bărbatul circula cu viteză şi făcuse ilegal o manevră de depăşire.

accident OLT 240417 (3)

Tot în ziua producerii accidentului, şoferul TIR-ului a fost oprit de poliţişti, fiindu-i reţinut permisul de conducere din cauza vitezei şi efectuării unei manevre ilegale de depăşire”, a declarat, pentru News.ro, Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Miercuri, procurorii Parchetului Judecătoriei Balş au preluat dosarul de cercetare penală pentru ucidere din culpă deschis în acest caz.

Luni, în comuna Bobiceşti, judeţul Olt, s-a produs un accident în care au fost implicate trei autoturisme, respectiv un autotren, un autoturism marca Seat şi un autoturism marca Ford. Din cercetările preliminare a rezultat că autotrenul, care se deplasa pe direcţia Slatina-Balş, când a ajuns în dreptul km. 32+950, a intrat pe contrasens (ca urmare a exploziei unui pneu constatată cu marjă de probabilitate), acroşând autoturismele marca Ford şi Seat, ce circulau regulamentar pe direcţia Craiova-Slatina. În urma impactului, cinci persoane au decedat, respectiv toţi pasagerii autoturismului Ford (o familie - soţ, soţie şi doi copii) şi şoferul autovehiculului Seat”, se arată într-un comunicat al Parchetului Judecătoriei Balş.

Şoferul autoturismului Seat mort în accident era antrenorul lotului Juniori III de tenis de masă al României, Mihai Bobocică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri