Sora unei victime din Colectiv: Când aştepta pe hol să intre la bandajat, pe acolo treceau şi cu ghena de gunoi. Eram îngroziţi

Data publicării:
Spital Colectiv Bucuresti Octav Ganea 012

Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba: „Ştiu că în noaptea în care a fost primit Alexandru în secţia ATI acest dulap era închis. Deci nu au putut cei care erau de gardă în perioada respectivă să folosesc medicamente care poate, necunoscător, zic, eu, am aflat după aceeea că unele erau foarte necesare, nu s-a putut deschide dulapul decât a doua zi, când a venit cheia”.

Într-o ceartă cu o subalternă, şefa secţiei de terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon susţine că nu poate lăsa dulapul cu medicamnte deschis pentru că se fură. După apariţia înregistrării în presă, şefa secţiei a fost suspendată.

Tatăl lui Alexandru Chelba susţine că tratamentele au fost acordate discreţionar victimelor din Colectiv.

Jean Chelba: „Şefa de sectie ne-a spus că totul este în regulă, când ei de fapt erau toţi în aceeaşi încăpere, vizitele erau o variate, medicaţie numai ea hotărăşte întrebând şi pe alţii, dar ea hotărăşte acolo, nu vă faceţi niciun fel de probleme, medicamentele erau repartizate discreţionar numai de doamna Laura Constantinescu”.

Acuzaţiile sunt confirmate şi de o fostă angajată a spitalului: „Dânsa nu a venit nici măcar să scrie o medicaţie. O medicaţie nu a scris la aceşti oameni care au murit cu zile. Cu zile au murit.

Plus materialele care ni s-au dat, donaţiile care s-au făcut pentru arşi le stocau în cabinetul medicilor. Noi nu am avut dreptul la un iaurt, nu am avut dreptul la o apă. Pamperşi ne aduceau de acasă apaţinătorii şi medicamentele le ţineau sub cheie”.

Rudele victimelor vorbesc şi despre condiţiile din spital.

Dorina Dărăscu, sora Loredanei Dărăscu: „Atunci când trebuia ca sora mea să se ducă la bandajat, să o curăţe, petrecea pe holul pe unde treceau tot felul de pacienţi, până la urma şi noi, cei care veneau de afară, asta e nimic pe lângă faptul că treceau cu ghena de gunoi pe acel culoar. Asta m-a îngrozit”.

Au fost însă şi angajaţi care le-au spus părinţilor cât de gravă este, de fapt, situaţia.

Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba: „Ni s-a spus că la condiţiile pe care le au, ar fi bine ca aceşti copii să fie trataţi în altă parte, ei nu sunt dotaţi cu ce le trebuie. (Rep. : Cine vă spunea asta?) Clasa muncitoare. Eu aşa îi numesc şi îi respect, din partea conducerii ni se spunea: staţi fără grijă, e în regulă, la noi totul este o perfecţiune”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri