Sorin Oprescu: Acoperișul Arenei Naționale îndeplinește standardele europene 

Data publicării:
arena nationala de sus-1

„Este o poveste chestia asta cu acoperișul. Acoperișul e făcut după normele europene, este făcut de firma pe care am găsit-o acolo lucrând și recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuții, toate aprobările au fost luate. Toate prerogativele au fost puse în funcțiune, când UEFA a venit și a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc de loc, scările, evacuarea, am făcut exerciții. Că nu corespund standardele europene cu standardele noastre din România privind acoperișul, e posibil. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm și în iaurt. Poate e mai bine așa”, a declarat Sorin Oprescu.

De asemenea, Sorin Oprescu a subliniat că Arena Națională este încă în garanție.

„Vă rog să nu uitați că închiderea și deschiderea ei sunt făcute după un protocol special, aprobările sunt luate de la Munchen. Nimeni nu a făcut de capul lui, nimeni nu a apăsat pe un buton să o închidă sau să o deschidă. Oricum e în garanție”, a spus Sorin Oprescu,

Întrebat cine este responsabil pentru situația de acum de la Arena Națională, primarul suspendat al Capitalei a precizat că trebuie să așteptăm până la finalizarea anchetei.

Stai să-i lăsăm pe oameni să își facă ancheta. De fapt, eu când am preluat în 2008 deja era o anchetă acolo”, a declarat Sorin Oprescu. 

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sezizat din oficiu şi face cercetări cu privire la fapte de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-au făcut plăţile pentru Arena Naţională.

Din cercetările făcute până acum, procurorii DNA au stabilit că, deşi proiectul iniţial prevedea un acoperiş fix din tablă, pentru care exista aviz ISU, ulterior proiectul a fost modificat. Nu se cunoaşte deocamdată din ce motiv s-a luat această decizie şi de ce a fost ales un acoperiş retractabil, din alt material, pentru care nu se putea obţine aviz din partea ISU. Şi, mai precizează cei de la DNA, în ciuda faptului că se ştia că nu se poate obţine acest aviz, la încheierea lucrărilor constructorul a fost plătit pentru respectivul acoperiş.

Din costurile totale ale stadionului, 234 de milioane de euro, pentru acoperiş s-a plătit suma de 84 de milioane de lei.

Arena Națională este închisă de mai bine de trei luni. Primăria Capitalei cheltuie anual șapte milioane de lei pentru întreținerea stadionului.

Citiți și:

Răzvan Sava: Nu există deocamdată o soluție reală pentru redeschiderea Arenei Naționale. Întreținerea ne costă anual șapte milioane de lei

Scandal la Arena Naţională. Primăria Sectorului 2 a emis două autorizaţii contradictorii

Sorin Oprescu revine în sala de operații

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri