Şoseaua care nu duce nicăieri. Un drum judeţean din Sibiu se opreşte în dreptul căii ferate

Data publicării:
drumCF

Un drum din judeţul Sibiu, inaugurat de premierul Victor Ponta în decembrie, duce spre nicăieri. Asfaltul se termină brusc, la câţiva metri de calea ferată.

Drumul judeţean a fost inaugurat în luna decembrie, odată cu hidrocentrala din localitatea Racoviţa, în prezenţa premierului Victor Ponta. Problema este că, la câteva sute de metri după ce şoferii trec de hidrocentrală, şoseaua se termină brusc. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că tot ce ţinea de instituţie a fost realizat, conform planului.

De la baraj înspre Racoviţa este obligaţia Hidroelectrica. Din câte ştiu eu, Hidroelectrica, prin constructorul lor, a finalizat drumul, cu o singură, o mică excepţie”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu.

Mica excepţie face drumul imposibil de utilizat. Reprezentanţii Hidroelectrica spun că au cerut aviz din partea Inspectoratului de Poliţie pentru a face trecerea peste calea ferată şi pentru a monta o Cruce a Sfântului Andrei.

Poliţia a recomandat însă alt sistem de avertizare: „Propunerea acestui serviciu este ca trecerea la nivel cu calea ferată să fie modernizată cu instalaţie automată de semnalizare acustică şi optică cu semibariere, pentru a realiza un grad optim de siguranţă rutieră”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş.

Ca atare, şoferii sunt nevoiţi să folosească drumul vechi, unde există un pod plin de gropi pe care Consiliul Judeţean vrea să îl dezafecteze. Drumul alternativ zace în acest timp nefolosit, pentru că asfaltul aşternut în urmă cu mai bine de trei luni se termină brusc în câmp.

Aproape 2,4 milioane de lei din bani publici au fost investiţi în acest drum judeţean din Sibiu. Şoseaua ar trebui să fie o alternativă pentru cazul în care Drumul Naţional, între Tălmaciu şi Avrig, ar fi blocat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri