Stâlpi amplasați pe trotuar în Brăila

Data publicării:
stalp trotuar - captura

Deși, teoretic, investițiile în infrastructură ar trebui să le facă viața mai ușoară brăilenilor, se pare că realitatea din teren spune exact contrariul. Stâlpi de electricitate sunt amplasați în mijlocul trotuarului.

O stradă de la marginea Brăilei a văzut asfalt pentru prima oară la începutul lunii. Numai că localnicii nu au motiv de bucurie. Trebuie să meargă mai mult pe stradă, şi asta e periculos.

Să ne mai fi lăsat și nouă aici trotuarul mai lat cu două palme. Acum sunt foarte mulți vitezomani, nici nu se uită la tine, te distruge... așa noi mergeam pe trotuar, dar trebuie să pășim colo, colo, colo că nu este locul cuvenit”, spune o localnică.

Autoritățile recunosc că întâi au luat banii europeni şi apoi şi-au dat seama că au o problemă. „În timpul execuției lucrărilor s-a constatat că acei stâlpi sunt puși la o distanță altfel decât este pe întreaga stradă. Se rezolvă situația în sensul reducerii spațiului verde pentru a lăsa trotuar suficient să se poată deplasa persoanele”, a declarat Iuliana Neagu, director la Direcțía Fonduri Europene din Primăria Brăila.

Firma care a făcut proiectul dă vina pe constructor: „Proiectul, în orice caz, nu s-a făcut ca să proiectăm stâlpii în mijlocul trotuarului”, spune Cătălina Băltuță, șef de proiect.

Constructorul explică, la rândul lui, că nu a făcut altceva decât să respecte proiectul: „Este proiect, proiectul e separat cu primăria, noi avem numai execuția”, explică Cristian Badiu, reprezentantul constructorului.

Astfel de exemple pot continua și în zona bună a Brăilei unde a răsărit un stâlp tot pe mijlocul trotuarului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri