STAREA ZILEI Dragoș Pătraru: Fosta Securitate avea viitorul în față

Data publicării:
dragos patraru 1306

„Am tot încercat să ne schimbăm viitorul în acești ani. Ei bine, se pare că tot ce-am reușit a fost să ne schimbăm trecutul. Vă amintiți de studentul Marian Munteanu, care a condus Piața Universității? S-a schimbat! Acum Marian Munteanu este colaboratorul cu fosta Securitate, care a condus Piața Universității.

Mai are rost să vă spun de Ion Iliescu? Cel mai mare om politic după 89, bla, bla, bla...

Miron Cozma? Aflăm acum că și el a turnat la Securitate. Sursa Paul. Din 77 până în 83, Cozma a colaborat cu Securitatea. Și noi, care credeam că avea carte de muncă! Dar nu, cică doar pe colaborare.

Știți ce? Mai avem să aflăm că oamenii care au ieșit atunci în stradă nu erau oameni, nu erau cetățeni, nu eram noi, ca să zic așa, ci unii care semănau cu noi, niște cascadori, niște actori care ne jucau pe noi.

Dumnezeule! Cât ni s-a schimbat trecutul! Și cât ni se va mai schimba! Iar noi, în naivitatea noastră, credeam că viitorul se va schimba! Mă și văd urlând în Piață: Vreau un trecut mai bun pentru copiii noștri! Cu viitorul, oricum ne-am resemnat. Pare imposibil de schimbat.

Cum ar fi să aflăm că viitorul nostru nu e nimeni altcineva decât sursa „Vali” a fostei Securități? Viitorul nostru a colaborat și el cu fosta Securitate. Cât despre prezent, nu vreau să vă mai spun nimic, că mi-e rușine. Se tot lucrează la un dosar al mineriadei, iar Ion Iliescu e amenințat periodic că este chemat să i se ia probe de sânge. De pe mâini.

Prezentul e așa cum îl știați: nu se întâmplă nimic”.

De la 1 august, puteți urmări la Digi24 emisiunea „Starea nației” cu Dragoș Pătraru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri