Staţiunea Rânca. Peste 5.000 de turişti, o singură pârtie de schi funcţională

Data publicării:
ranca

Pe singura pârtie pe care se poate schia în Rânca, tunurile de zăpada au mers continuu pentru ca miilor de turişti veniţi de Crăciun în staţiune să nu le lipsească zăpada.

Zăpada este foarte bună, chiar puteţi veni şi să vă daţi pe pârtie,” spune un turist.

Este splendid! Vremea este foarte bună, zăpada onorabilă,” adaugă un pasionat de schi.

Zăpada mi se pare super şi pârtia este printre puţinele pe care se schiază în România,” exclamă un copil.

Temperaturile au permis să se acţioneze şi cu tunurile de zăpadă şi credem că va fi zăpadă suficientă pe perioada sărbătorilor de iarnă,” explică Sabin Cornoiu, şef Salvamont Gorj.

Aceasta este singura pârtie cu administrator privat şi este dotată şi cu un teleschi. Deşi nu are concurenţă, administratorul a lăsat preţurile la fel ca anul trecut.

Echipamentul de ski este 25 de lei pe zi, iar echipamentul de snowboard este 30 de lei pe zi 24.20 muscă 24.35 la teleski avem cartele cu puncte, urcarea este 4 puncte, avem preţuri de la 15 lei la 160 de lei,” spune Adriana Miştoc, reprezentantul pârtiei de schi.

Staţiunea Rânca mai are încă patru pârtii. Acestea sunt, însă, în custodia Consiliului Judeţean Gorj şi autorităţilor locale, care nu au alocat bani pentru tunuri de zăpadă. O singură pârtie dintre cele patru este dotată cu un telescaun. Această, însă, este funcţională foarte rar, din cauza poziţionării. Specialiştii spun că soarele bate pe acea pârtie în cea mai mare parte din zi şi topeşte mai repede zăpada. Autorităţile, însă, sunt optimiste.

Toate lucrurile legate de activitatea pe timp de iarnă la Rânca sunt puse la punct şi telescaunul va funcţiona. Să dea Dumnezeu să fie zăpadă acolo,” spune Ioan Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Două dintre cele patru pârtii administrate de autorităţi au fost deschise la începutul lunii decembrie, atunci când a nins. Bucuria autorităţilor locale s-a stins însă, repede, pentru că temperaturile ridicate din ultima săptămână au dus la topirea zăpezii. Chiar şi aşa, turiştii au venit la Rânca în număr mare de Crăciun, staţiunea fiind ocupată sută la sută.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri