Ștefan Hell, laureat al premiului Nobel pentru Chimie, decorat de Klaus Iohannis

Data publicării:
27819

Ștefan Hell a primit decoraţia de la preşedintele României, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni. Savantul, stabilit în Germania în urmă cu 37 de ani, s-a declarat onorat de distincţie şi a mărturisit că educaţia primită în România l-a influenţat decisiv în alegerea carierei.

Tot azi, Ștefan Hell va mai primi o decoraţie, Ordinul "Coroana României în grad de Comandor", în numele Regelui Mihai I. Ceremonia va avea loc la Palatul Elisabeta.

„Să primesc această decorație din partea țării în care m-am născut, direct din mâinile președintelui, e ceva foarte special, care mă mișcă profund. În ziua când s-a anunțat că voi primi premiul Nobel, am fost întrebat dacă istoria mea personala legată de România a jucat vreun rol în viața și în dezvoltarea mea. Le-am răspuns în mod spontan că, făcând abstracție de trecutul meu, ar fi imposibil să fiu înțeles ca om sau să aibă sens deciziile pe care le-am luat. Când am plecat din România, în 1978, la vârsta de 15 ani, tocmai câștigasem un concurs de fizică la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara. Acest succes al meu din liceu m-a întărit în decizia de a deveni fizician. Educației pe care am primit-o în România ca tânăr îi datorez o parte importantă a succeselor mele profesionale”, a declarat prof. univ. dr. Ştefan Walter Hell, laureat al premiului Nobel pentru Chimie în 2014.

Astăzi, la Palatul Cotroceni, l-am decorat pe domnul prof. univ. dr. Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, September 4, 2015

Astăzi, la Palatul Cotroceni, l-am decorat pe domnul prof. univ. dr. Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2014 şi membru de onoare al Academiei Române. Îi mulțumesc astfel pentru faptul că promovează și face țara noastră cunoscută în domeniul cercetării la nivel internațional. Sunt un susținător al celor care contribuie la progresul cunoașterii și îi consider parte a României puternice pe care mi-o doresc pentru fiecare dintre noi”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri