Stradă transformată în sat medieval, la Cluj

Data publicării:
sat medieval cluj crop

Cei mai interesaţi de atelierele meşteşugăreşti din satul medieval au fost copiii şi turiştii străini, încântaţi că pot afla câte ceva despre istoria şi tradiţiile maghiarilor.

„Este cu adevărat uimitor! Cultura, oamenii sunt foarte frumoşi. Este absolut incredibil”, spune o turistă din Rusia.

„Vrem să facem nişte obiecte din fier, spre exemplu cuie. Ne ocupăm doar de mici obiecte din fier, pentru că acesta este specificul acestui atelier şi atât ne permite această flacără”, a spus un meşteşugar de la atelierul de prelucrare a fierului.

„Nemaipomenit de frumos, indiferent de religie, mie toate îmi plac, că suntem oameni şi trebuie să ne obişnuim cu toţii, fie români, fie maghiari, fie romi”, a fost de părere o localnică.

Cei mai curajoşi dintre vizitatori s-au lăsat închişi într-o cuşcă medievală.

„Am rămas un pic (blocate, n.r.), dar încercăm să scăpăm. E un joc logic, prin care noi trebuie să scăpăm, fără să forțăm”, spun două tinere.

Vizitatorii au gustat şi din mâncarea tradiţională ungurească.

„Peste tot în lume este cunoscut gulaşul şi această tocăniţă ungurească şi, bineînţeles, asta am adus la Cluj”, a spus Barabas Zoltan, maestru bucătar din Debrecen.

Satul medieval este atracţia principală în aceste zile, pe strada Potaissa. Aici a renăscut Evul Mediu al secolelor X-XIV”, a spus Attila Magyar, organizatorul satului medieval.

Zilele Culturale Maghiare au ajuns la cea de-a şasea ediţie în Cluj-Napoca. Festivalul se încheie mâine seară.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri