Studiu: Două treimi dintre români consideră conflictul din Ucraina periculos pentru țara noastră

Data publicării:
ucraina aeroport donetk - 7185349-AFP Mediafax Foto-ANATOLII STEPANOV

 

Două treimi dintre români se tem de efectele conflictului din Ucraina asupra ţării noastre. FOTO: Mediafax 

Conflictul din Ucraina este văzut ca un pericol pentru România de către 64,4% dintre participanţii la sondajul INSCOP, în timp ce 17,9% spun că evenimentele nu sunt periculoase, iar alți 17,7% nu știu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul relevă menținerea unui nivel ridicat de favorabilitate față de țările occidentale și un grad crescut de îngrijorare față de situația conflictuală din Ucraina.

Majoritatea românilor sunt de acord cu creșterea alocărilor bugetare pentru Armată în contextul acestui conflict. Potrivit cercetării, 69,7% dintre români sunt de acord ca țara noastră să aloce mai mulți bani pentru Armată în contextul conflictului din Ucraina. 12,7% nu sunt de acord, fiind de părere că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu ne afectează, iar 17,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.065 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri