STUDIU | Oamenii înalți câștigă mai mult decât cei scunzi

Data publicării:
angajati birou

Într-o lume în care din ce în ce mai mulţi oameni sunt obsedaţi de fizic, vin şi cercetătorii să sublinieze cât de important este felul în care arăţi.

Oamenii de ştiinţă au studiat genetica oamenilor mici de statură şi supraponderali şi au tras concluzia că aceştia câştigă mai puţin decât colegii lor mai înalţi şi mai slabi. Coincidență sau nu, pentru fiecare 2,5 centimetri în înălţime, statistica arată un venitul anual cu aproape 2.000 de euro mai mare.

Atunci când o femeie are o greutate genetic mai mare decât o femeie cu aceeaşi înălţime, ea va pierde aproape 4.000 de euro din venitul său anual. Cu alte cuvinte, dacă eşti înalt şi puţin plinuţ, aşteaptă-te să ai un salariu mai mare decât colegii tăi mai firavi.

Rezultatul este valabil atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Bărbaţii înalţi şi femeile slabe câştigă mai bine decât cei care sunt mai scunzi şi cu exces de greutate, afirmă oamenii de ştiinţă.

Nu sunt primii care susţin legătura dintre banii din cont şi felul în care arăţi. Şi studiile anterioare au arătat existenţa unei legături între înălţime, indicele de masă corporală şi statutul socio-economic.

Nu se poate spune cu precizie de ce, având în vedere că nu există nicio legătură între capacitatea intelectuală şi înălţime sau kilogramele pe care ţi le indică un cântar. Însă, este evident că există o legătură între excesul de greutate la o femeie, înălţimea unui bărbat şi cât de bine trăieşte fiecare în parte. Diferenţa dintre oamenii bogaţi şi cei săraci este că primii mănâncă mai des ceea ce vor în timp ce oamenii cu venituri mai mici au șansa posturilor mai dese.

Pentru români, în general, sărăcia este rezultatul veniturilor, datoriilor şi cheltuielilor. Spre exemplu, dacă câştigi 2.000 de lei pe lună şi îţi petreci timpul în compania unor oameni care câştigă de câteva ori mai mult decât tine, eşti destul sărac în comparaţie cu ei, pentru că nu îţi permiţi lucrurile pe care le fac sau le au ei. Acum, dacă ai o statură atletică nu este cazul să te aştepţi că de mâine şeful tău îţi va face o mărire de salariu doar pentru că arăţi bine. Criteriile intelectuale pentru care ai fost selectat pentru postul pe care lucrezi rămân în continuare valabile, chiar dacă te îngraşi sau slăbeşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri