Suceava | Amfiteatru fără scaune și bază sportivă fără tribune și vestiare

Data publicării:
amfi

La opt ani de la începerea lucrărilor, terenul de fotbal al Liceului Sportiv Suceava va putea fi folosit doar pentru antrenamente, nu și pentru competiții cu public.

Ne-am fi dorit să putem organiza aceste competiții. Acele vestiare unde copiii să se dezbrace, vestiare pentru arbitru, pentru medic, pentru asistența medicală. Sunt lucruri necesare unei baze sportive”, spune Ovidiu Murariu, profesor de educație fizică LPS Suceava.

Altă minune este amfiteatrul, necesar pentru conferinţele din cadrul liceului, dar şi pentru evenimente festive.

Pentru că nu a fost prevăzut cu bănci sau cu scaune, amfiteatrul din liceul sportiv de la Suceava nu putea fi utilizat o bună perioadă de timp după ce acesta va fi inaugurat.

Cei de la fonduri europene sunt foarte riguroși și foarte exigenți în privința aceasta, nefiind prinși la timpul respectiv în proiect nu a putut fi finanțat din bani europeni”, explică Ioan Radu, directorul Liceului cu Program Sportiv, Suceava.

Conducerea primăriei dă vina pe proiectant, care îşi asumă răspunderea... parţial.

Pentru amfiteatru este o scăpare, probabil am uitat noi lista, nu știu ce s-a întâmplat. Eu știu, dacă e greșeala noastră sau a consultantului care, când a reluat lucrarea asta, trebuia să vadă”, spune Florin Duduță, proiectant.

Liceul are 14 echipe fotbal care joacă în campionatele judeţene şi naţionale. De-a lungul anilor, mulţi fotbalişti au ajuns de aici la echipe din prima ligă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri