Supraviețuitor al accidentului dintre Brașov și Făgăraș: „Am simțit că mor”

Data publicării:
raniti microbuz-1

„Sunt puţin în stare de şoc, pentru că, în momentul în care am văzut că autocarul a scăpat de sub control, am simţit că mor şi, sincer să fiu, am văzut manevra şoferului de a evita coliziunea si apoi a intrat în parapet. Avea undeva la 60-70 la oră”, a spus tânărul.

Silviu Enache a explicat că mergeau la Arad la un spectacol și că erau însoțiți de doi profesori. Au plecat din Iași la ora 5 și un sfert, cu doi șoferi, și în drumul spre Arad microbuzul a mai oprit și totul a fost în regulă. 

„Ne-am oprit. Apoi am continuat drumul. Totul era în regulă, şi când să coborâm acea vale, totul a scăpat de sub control. Am văzut că domnul şofer a încercat să tragă frâna de motor, după a tras cu disperare frâna si a intrat direct în parapet. Eram pe scaune. Cand s-a produs accidentul, am ieşit toți pe geam, sub autocar”, a spus tânărul. 

Potrivit primelor informații au murit patru persoane și alte 22 sunt rănite. Unul dintre decedați este un copil, ceilalți trei sunt adulți. De asemeena, sunt și 14 răniți. Un adult și un copil primesc îngrijiri medicale sub cod roșu, ceea ce înseamnă că sunt în stare gravă. 

La fața locului s-au deplasat șase ambulanțe și 50 de persoane de la ISU. Traficul a fost întrerupt pe drumul dintre Perșani și Vlădeni, pe DN1 Brașov-Făgăraș, la kilometrul 205, pe o distanță de 200 de metri.

Microbuzul transporta elevi de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași și de la Palatul Copiilor din Iași care mergeau la un festival de folclor spre Arad. Potrivit primelor informații, microbuzul era supraîncărcat. Autoturismul avea 25 de locuri și autoritățile spun că în vehicul se aflau 27 de persoane.

FOTO. Microbuz cu copii implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș: 4 MORȚI și 22 răniți
VIDEO. Primele imagini de la accidentul dintre Brașov și Făgăraș în care este implicat un microbuz cu copii 
Mesajul președintelui Iohannis după accidentul dintre Brașov și Făgăraș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri