Suspendat din funcţie. Camera de Comerţ: Nu ştiam că Mihail Vlasov ia şpagă, ştiam că merge la cazinou 

Data publicării:
mihail vlasov - 66425-Mediafax Foto-Catalina Filip

Interimatul va fi asigurat de şeful Camerei de Comerţ din Constanţa, Mihai Daraban.

În 27 martie se va întruni Adunarea generală unde va fi ales noul preşedinte al Camerei.

Vicepreşedinţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României au declarat vineri că nu ştiau că preşedintele Mihail Vlasov ia mită, dar ştiau că acesta merge la cazinou şi nu şi-au pus problema că nu ar avea bani, dat fiind că Vlasov are o casă de avocatură şi alte afaceri.

„Nu știam că ia spagă, dar știam că merge în cazinou. Era ilogic să-l întrebi pe Vlasov din ce trăiește. Are o casă de avocatură, are case la Iași din care primește chirie, bonificație de la Camera de Comerț de 6.000-7.000 de lei pe lună”, a declarat, într-o conferință de presă Ion Mocanu, unul dintre vicepreședinţii Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Reprezentanții CCIR au precizat că pornesc de la prezumția de nevinovăție în cazul Vlasov, precizând că nu sunt nici mulțumiți, nici nemulțumiți de activitatea acestuia.

„Plec de la prezumția de nevinovăție, nu știu care este speța, din câte am înțeles din dicuțiile cu angajații dosarul respectiv este în faza probatorie, de colectare de probe”, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie Constanța și vicepreședinte CCIR, care asigură interimatul la conducerea instituției.

Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut 1 milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj.

Vlasov a fost denunţat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut 1 milion de euro, iar marţi a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, asupra preşedintelui Camerei de Comerţ fiind găsită suma de 200.000 de euro, potrivit DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri