T. Băsescu: De ce a trebuit SRI să supravegheze o reţea de carne expirată? Pentru că OPC şi ANSVSA sunt instituţii ale partidelor 

Data publicării:
traian basescu 5 cotroceni 8 oct-1

 

"De ce a trebuit să afle SRI şi să pună sub supraveghere o reţea de carne expirată? Pentru că OPC şi ANSVSA, în loc să fie instituţii ale statului de drept sunt instituţii ale partidelor", a adăugat şeful statului, explicând că, imediat ce se schimbă Guvernul, sunt puşi în fruntea acestor instituţii "clienţii politici".

El a arătat că, de aceea, "sunt contrabandişti răi şi buni, evazionişti răi şi buni, evazioniştii lor şi evazioniştii noştri".

"Şi sunt zeci de astfel de exemple. La fel se întâmplă cu ANAF. Când ne schimbăm, schimbăm tot şi în teritoriu, şi la centru şi, iar, unii sunt de controlat, alţii nu", a mai spus preşedintele.

"Un stat de drept nu înseamnă numai statul în care-i arestezi pe evazionişti prin informaţii de la SRI şi anchete ale procurorilor, statul de drept înseamnă că toate instituţiile funcţionează, îşi fac treaba şi nu se ajunge la nivelul la care venim în CSAT şi spunem că evaziunea a ajuns la nivelul în care a devenit problemă de siguranţă naţională şi dăm prin hotărâre a CSAT unei structuri de securitate naţională, unei structuri militarizate, sarcina să suplinească funcţionarea unor instituţii", a mai spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri