Tânără, la spital cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, după ce a adormit la plajă

Data actualizării: Data publicării:
ALL
Salvamarii de pe litoral sunt in greva de avertisment.

O tânără din Iaşi a ajuns, vineri, la spital, cu arsuri de gradul întâi pe nouăzeci la sută din suprafaţa corpului, după ce a adormit la plajă. Ea a fost transportată cu ambulanţa la Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi şi este internată în Secţia de Arşi şi Clinică Reparatorie.

O tânără de 23 de ani s-a dus, vineri, la complexul Băile Nicolina din Iaşi pentru a face plajă, însă a adormit, în condiţiile în care efectele razelor solare erau putenice. Întrucât s-a simţit rău, tânăra a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că tânăra a suferit arsuri de gradul întâi pe nouăzeci la sută din suprafaţa corpului şi a fost internată în Secţia de Arşi şi Clinică Reparatorie din cadrul aceleiaşi unităţi medicale. Medicii ieşeni recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Primăria Iaşi a decis ca sâmbătă, în condiţii de cod roşu în municpiu, să fie instalate cinci corturi dotate cu aer condiţionat în mai multe puncte din oraş. Totodată, s-a decis ca fântânile arteziene să funcţioneze şi pe parcursul nopţii. Meteorologii au anunţat că sâmbătă, la Iaşi, se vor înregistra 39 de grade la umbră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri