TAROM nu are avion pentru preşedinte

Data publicării:
TAROM MARE-2

TAROM l-a refuzat pe şeful statului pe motiv că în acea perioadă au multe curse charter de operat, iar dacă ar onora solicitarea Preşedinţiei, ar trebui să renunţe la câteva dintre cursele deja plătite şi să acorde despăgubiri companiilor care au contractat aceste servicii.

Precizările reprezentanţilor TAROM:

“Menţionăm că, până în prezent, în decursul colaborării TAROM cu Administraţia Prezidenţială s-au identificat întotdeauna soluţii pentru operarea curselor speciale solicitate de această instituţie.

Recent, compania TAROM a pus la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale o aeronavă pentru deplasarea domnului preşedinte Klaus Iohannis în vizita oficială pe care a efectuat-o în Croaţia.

După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minim 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles în perioada 25-26 iunie, s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP (Otopeni – Bruxelles – Otopeni, n.r.) din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate.

Trebuie să menţionăm că în perioada actuală (sezon vară 2015), programul de curse regulate şi charter TAROM foloseşte la maxim capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare dacă modificăm programul operaţional planificat.

În aceste condiţii, vineri, 12 iunie 2015, a fost informat telefonic Departamentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale cu privire la imposibilitatea operării de către TAROM a zborului oficial solicitat de către Preşedinţia României.

Până la data de azi, 16 iunie 2015, orele 14.30, nu s-a primit vreun comentariu sau mesaj scris de la Administraţia Prezidenţială referitor la cursa oficială sus menţionată”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri