Tatăl olimpicei dispărute: Preotul trebuia să anunțe familia. Noi nu am știut până acum că Iulia avea un duhovnic

Data publicării:
fetita disparuta captura-1

Cred că este prematur ca eu să fac ipoteze sau să creez piste. Tot ce vă pot spune e că cei care se ocupă direct de acest lucru sunt profesioniști şi îşi fac treaba la cel mai înalt nivel. Am încredere că, cât de curând, Iulia va fi din nou acasă”, a spus Daniel Ionescu la Digi24.

În ceea ce-l privește pe duhovnicul fetei, tatăl acesteia spune că nici nu a știut despre existența lui până la dispariția Iuliei.

Din păcate, eu nu am auzit niciodată înainte de această tragedie, nu am auzit-o niciodată povestindu-mi de acest preot. Am aflat doar după ce s-a întâmplat acest lucru că ea mergea să se spovedeeasca sau că era duhovnicul ei”, a spus el.

Bărbatul este nemulțumit de modul în care a procedat preotul.

Am foarte mari semne de întrebare vis a vis de modul în care acest preot a procedat. Spun asta pentru că, din câte am înţeles – sigur, poliţia va stabili dacă şi ce - dar eu am înţeles că Iulia i-a trimis un mail, sau cel puţin un mail. Iar acest preot, deşi ştia că e un copil minor, nu a avut niciun fel de acţiune în a anuța unul dintre părinţi. Mi se pare ceva de domeniul irealului ca un părinte să nu ştie de acest mail”, spune Daniel Ionescu.

În opinia sa, preotul „nu era nicidecum în măsură să decidă pentru un copil minor. Singurii care pot decide sunt părinţii. Or el a dat diverse sfaturi total nepotrivite, ca să nu folosesc un cuvânt mai grav”.

Daniel Ionescu mai arată că nu a văzut acel mail și știe despre conținutul lui doar ce s-a aflat de la poliție.

Când primești un mail de la un copil minor trebuie să anunţi părinţii, indiferent care ar fi fost intenţiile astea, pentru că mailul nu înseamnă o spovedanie”, a mai spus el.

Tatăl Iuliei nu este decis dacă va depune sau nu plângere împotriva duhovnicului.

Deocamdată e treaba poliţiei şi sunt convins că îşi vor face datoria. Eu sper ca Iulia să vină cât mai repede acasă şi apoi vom vedea. Noi o aşteptăm cu toată dragostrea noastră să se întoarcă acasă, Aici e locul ei”, a spus Daniel Ionescu.

Duhovnicul fetei ştia că adolescenta vrea să abandoneze şcoala şi să se călugărească. Preotul Visarion Alexea a pus la dispoziţia echipelor de căutare un mesaj primit de la copilă prin e-mail. Fata i-a scris că nu mai poate trăi departe de Iisus şi că ar vrea să ajungă la o mânăstire din Moldova.

Eu sunt un preot la care Iulia s-a spovedit, iar eu nu pot să divulg spovedania”, a spus el.

Întrebat dacă a vorbit cu părinții Iuliei despre acest lucru, preotul a răspuns: „Nu e treaba mea să intru în spațiul unei familii.”  

Iulia Ionescu, elevă olimpică de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală a dispărut de miercuri. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a plecat dimineața spre şcoală, însă nu a mai ajuns la cursuri. Fata se pregătea pentru olimpiada de Fizică ce are loc astăzi.

Pe de altă parte, poliţiştii au găsit un bilet adresat părinților, în care fata spunea că vrea să plece la mănăstire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri