Taxa de mediu nu va fi înlocuită cu o altă taxă, ci cu un concept

Data publicării:
German Cities to Exceed Limits in Particle Dust Emissions
BERLIN, GERMANY - MARCH 29: Cars stand in traffic March 29, 2005 in Berlin, Germany. Many German cities are close to violating EU-regulated emission limits of so-called fine particle dust, which mostly comes from diesel engines and worn tires. The German city of Munich recently exceeded its limit, and other cities, including Berlin and Frankfurt, are likely to do so soon. While other countries in Europe, such as Italy and France, have been dealing with the growing problem, Germany has lagged behind. An estimated tens of thousand of Germans die every year because of the medical consequences of breathing in fine particle dust. Several German automakers recently announced they will introduce particle filters for their diesel cars sooner than originally planned. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că taxa de mediu nu va fi înlocuită cu o altă taxă, legislaţia în domeniu urmând a fi „reformulată” în grupul de lucru de la Ministerul Mediului pentru a se introduce un certificat de calitate al aerului.

German Cities to Exceed Limits in Particle Dust Emissions
FOTO: Getty Images

„Am prezentat în coaliţia de guvernare colegilor câteva propuneri pentru înlocuirea timbrului de mediu. Intenţia noastră a fost şi rămâne aceea să facem tot posibilul ca în perioada următoare să degrevăm cât mai mult populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Plecând de la acest considerent, sigur că nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu o altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare vom pregăti legislaţia aşa cum ea a fost agreată şi cum va fi reformulată în grupul de lucru de la nivelul Ministerului Mediului să introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă care vor avea un cost redus”, a afirmat Daniel Constantin, citat de News.ro.

Vicepremierul a susţinut că „acele vignete vor fi o analiză a autoturismelor care vor circula în funcţia de gradul de poluare”.

„Creăm în acest fel cadrul legislativ astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare - mă refer aici nu la luni, dar probabil la ani - după ce probabil că vor avea şi un sistem de zonare al oraşelor respective, dacă vor introduce o anumită taxă pentru aceste maşini sau nu. Va fi un certificat de calitate a aerului sub formă de ecovignete, acestea vor fi eliberate atunci când maşinile merg să facă inspecţia periodică, costurile vor fi minimale, doar costurile de printare a acestor ecovignete, după care, sigur, prin cadrul legislativ pe care îl vom crea autorităţile publice locale vor fi cele care vor hotărî o eventuală taxă sau nu”, a explicat ministrul Mediului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri