Taxă ilegală pe locurile de parcare

Data publicării:
parcare

În 2012, în Balş începea un amplu proiect de reabilitare al oraşului. Până în 2015 jumătate din locurile de parcare din oraş au fost amenajate cu bani europeni.

Imediat după ce s-a încheiat proiectul de reabilitare a străzilor și trotuarelor din Balș, Primăria a trasat locuri de parcare. Au rezultat 1024 din care a închiriat 240.

O sută de lei costa închirierea unui loc de parcare, ceea ce înseamnă că primăria a încasat 24.000 de lei. Ilegal însă, potrivit legislaţiei europene, iar acest lucru a fost observat abia de cei de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia după ce au făcut un audit intern.

Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăria Balş: „Timp de cinci ani nu ar fi generator de venituri. Chiar acum zece minute m-am uitat în cererea de finanțare și nu am găsit lucrul asta. Probabil a fost trecut într-unul dintre capitole. Nu am ştiut. Vă dați seama că dacă știam nu le închiriam.”

Reprezentanţii Primăriei susţin că au hotărât să închirieze locurile după ce au primit foarte multe solicitări din partea locuitorilor. Potrivit cifrelor însă, primăria abia dacă a închiriat un sfert din numărul total al locurilor disponibile.

- Oricum era foarte scump. În Craiova e 40 de lei, în Slatina tot ceva de genul, în Balș un milion vechi.

Aproape 13 milioane de lei a fost suma acordată de europeni pentru amenajarea celor 1024 de locuri de parcare din Balş, trotuarelor aferente şi aleilor pietonale, dar şi pentru câteva locuri de joacă şi puncte de colectare a gunoiului menajer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri