Tentaţii exotice la preţ redus: Românii sunt interesaţi de vacanţe în Maldive, Republica Dominicană sau Thailanda

Data publicării:
plaja in cuba afp

Cine a ajuns în Thailanda şi-a fascinat familia şi prietenii cu istorii ademenitoare.

Poţi să faci turism cultural, turism religios, dacă te pasionează budismul. Poţi să faci turism de sănătate, sunt centre wellness, centre de detoxifiere, există multe centre de yoga. Poţi să faci turism de lux sau poţi să nu faci nimic, să stai pe plajă cu o bere în mână”, spune Brad Florescu, jurnalist de călătorie la tedoo.ro.

Thailanda este un loc exotic, surprinzător şi tot mai accesibil. Pachetele pornesc de la 800 de euro de persoană pentru două săptămâni de cazare cu transport inclus.

În partea cealaltă a lumii, în Marea Caraibelor, la nord de Venezuela, agenţiile prezintă românilor insula Aruba.

„Zbor cu o singură escală până acolo. Şi tarifele pornesc de la 1.300 de euro de persoană, pentru un hotel de 4 stele all inclusive, cu tot cu transport”, spune Cristina Pipias, director al unei agenţii de turism.

Ceva mai mulţi bani, între 1.500 şi 2.000 de euro, garantează 14 zile de răsfăţ pe plajele albe şi fine din Republica Dominicană. Sau Cuba. Maldivele sună şi ele tentant.

„Pentru şapte nopţi de cazare, tot la 4 şi 5 stele, pachetele pleacă de la 2.500 – 2.600 de euro”, spune Marius Berca, director în cadrul unei agenţii de turism.

În sud-estul Africii există alte două destinaţii exotice spectaculoase, Seychelles şi Mauritius.

„Mauritius este o colecţie de plaje. Poţi să îţi închiriezi un mic velier, poţi să faci scuba diving, sau snorkeling”, spune jurnalistul Brad Florescu.

Iar pentru o vacanţă cumpărată de acum pentru începutul toamnei sunt preţuri foarte bune în destinaţiile din Golful Persic. 600 de euro pentru o săptămână în Qatar, Dubai sau Abu Dhabi. Acolo sunt locuri de distracţii fabuloase pentru cei pasionaţi de Formula 1 şi tot acolo este cea mai mare moschee din Emirate.

Turiştii care ajung în moschee pot vedea şi cel mai mare covor persan din lume. Are 6.000 de metri pătraţi, iar la el au lucrat 1.200 de femei. În acelaşi loc se află şi trei candelabre ce cântăresc câteva tone fiecare şi sunt acoperite cu pietre preţioase. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri