Teren de fotbal este, echipă nu. Iar primarul mai vrea un teren! Sintetic

Data publicării:
teren

În trei ani de când a fost inaugurat, niciun fotbalist nu a călcat pe gazonul terenului din Rediu.

Eficienţă nu este. Cine vine să facă, mai ales că noi nu avem echipă de fotbal, nici la juniori, nici la seniori. Chiar dacă am vrea să facem, nu avem cu cine. La momentul acesta, majoritatea tinerilor sunt plecaţi afară, alţii sunt la serviciu”, spune Gheorghe Buruiană, consilier local.

Locaţia acolo nu a fost chiar atât de bine aleasă, în afara comunei. Este şi islaz acolo, s-a luat o parte din islazul comunei”, adaugă Romică Dajbog, un alt consilier local.

Terenul a fost amplasat pe islaz, fix între două localităţi gălăţene şi prin urmare este greu accesibil. Din acest motiv nici măcar copiii nu beneficiază de aceste teren, în timpul lor liber”, relatează Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi.

Localnicii confirmă că nimeni nu a deschis până acum porţile terenului, în afara celor care l-au îngrijit.

„Aicea eu nu am văzut pe nimenea, niciodată nu am văzut. Deci e gol tot timpul. Bani stricaţi, ca să vă spun drept”, spune o localnică.

„Aşa când s-a cosit, s-a întreţinut, am văzut, dar altfel nu. A, deci aţi văzut că se întreţine. Da, da. Se întreţine, se adună tot, dar fotbal nu am văzut”, adaugă un localnic.

În acest timp, elevii din comună nu au unde să îşi desfăşoare orele de sport. „În curtea şcolii nu se poate, am făcut de câteva ori dar au căzut copii şi m-am lecuit”, spune Dorina Buruiană, profesoară educaţie fizică.

Autorităţile au altă viziune. „Cred că suntem singura comună din judeţ care nu are o echipă de fotbal într-o divizie judeţeană. Şi ne-am gândit să înfiinţăm şi noi o echipă de fotbal. Pentru asta trebuie să am teren de sport. Iar profit de pe un teren de sport nu poate să fie decât sănătatea copiilor”, a declarat Mihai Gheorghe, viceprimar Rediu.

Prin urmare, Primăria s-a mai apucat să construiască încă un teren, cu costuri de două ori mai mari decât pentru primul. Lucrările au demarat de două săptămâni, iar terenul va avea nocturnă şi gazon sintetic. Ar urma să fie gata până la primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri