TEROARE LA PARIS. România, solidară cu Franța

Data publicării:
bogdan aurescu semneaza cartea de condoleante 1

Poarta ambasadei Franţei la Bucureşti a fost acoperită cu o pânză neagră, iar drapelul coborât în bernă. O carte de condoleanţe a fost aşezată pe o masă în faţa instituţiei. Aici, rând pe rând, oficialii români au venit să-şi arate susţinerea faţă de poporul francez.

Sorin Cîmpeanu: Am transmis cele mai sincere condoleanțe în numele guvernului României în aceste circumstanțe foarte dureroase familiilor victimelor și tuturor cetățenilor francezi.

Ministrul interimar de externe, Bogdan Aurescu a dat asigurări că se fac toate verificările pentru a se descoperi dacă mai sunt şi alţi români victime ale atentatelor.

Bogdan Aurescu: Vreau să reiterez în numele guvernului României și al MAE condamnarea fermă a acestor acte teroriste, lașe și impardonabile și să exprim solidaritatea poporului român cu cel francez. Am dispus ambasadei României la Paris să coboare drapelul în bernă pe perioada doliului național.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj de condoleanţe şi un îndemn pentru români.

Liviu Dragnea: Sunt zguduit de ceea ce s-a întâmplat acolo. Sunt alături de Franța, de francezi, de familiile celor care au murit sau răniți. Cred că lupta împotriva terorismului, care deja ne amenință din ce în ce mai mult modul de viață civilizat trebuie să continue fără rezerve.

Valeriu Zgonea: Terorismul a devenit o boală globală și trebuie să ne unim eforturile pentru a combate acest fenomen al secolului 21 care aduce multă tristețe în sufletele noastre ca națiuni.

La Ambasada Franţei la Bucureşti a ajuns şi ministrul interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acesta a luat deja legătura cu omologul său francez, căruia i-a oferit sprijinul în cazul în care va fi nevoie de asistenţă medicală suplimentară.

François Saint-Paul: Mulţumesc pentru sprijinul pe care l-am avut din partea autorităţilor din România. Nu numai Franţa a fost atacată, ci şi valorile noastre care sunt în joc şi în acest moment cred că e foarte important să demonstrăm solidaritate.

Citiți și: ATENTATE LA PARIS. Salvat de telefonul mobil

VIDEO. Primele imagini cu victimele părăsind sala de spectacole Bataclan

Atentate la Paris: Muzeele, bibliotecile, instituțiile de învățământ și piețele alimentare din capitala franceză sunt închise

Un român, martor la evenimentele tragice din Paris: Este stare de război, sunt victime pe jos, sunt ambulanțe

Premierul desemnat Dacian Cioloș, reacție după atentatele teroriste de la Paris

TEROARE LA PARIS. Filmul evenimentelor

TEROARE LA PARIS. PESTE 120 DE MORȚI ÎN ATACURI FĂRĂ PRECEDENT

Atacuri dejucate în Franța de la atentatul asupra „Charlie Hebdo”

Atacuri la Paris. Reacția președintelui României și a altor politicieni

TEROARE LA PARIS. Martor al atacurilor: Am auzit două explozii și împușcături. Toată lumea era speriată, alerga peste tot

Atentate teroriste la Paris: Facebook îi ajută pe cei din Franța să-și anunțe prietenii că sunt în siguranță

TEROARE LA PARIS. Starea de urgență, o procedură foarte rară, creată în timpul Războiului din Algeria

Zeci de atentate teroriste în primele luni ale anului 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri