Timişoara. Artiştii Corului Regal din Olanda, alungaţi de poliţiştii locali pentru că dădeau o reprezentaţie gratuită "fără aprobare"

Data publicării:
cor regal venlona

Străinii au vrut să facă un gest frumos pentru localnicii care nu au avut bani să cumpere bilet la spectacolul oficial, dar oamenii legii i-au pus pe acelaşi plan cu cerşetorii... şi i-au făcut să plece.

Sute de oameni s-au adunat vineri seară la concertul susţinut de Corul Regal Venlona. Plăcut impresionați de succes, membrii corului au vrut să le ofere o surpriză localnicilor și au cântat gratuit în Piața Victoriei. Poliţiştii locali au reacţionat de parcă ar fi văzut cerşetori în faţa ochilor.

Frans Meewis, regizor: „Corul cânta, iar la un moment dat cineva m-a luat de după spate... era un polițist și mi-a spus „hai cu mine". M-a dus la superiorul lui, un om înalt, și mi-a spus în limba română că nu trebuia să cântăm pentru că ne trebuie aprobare”.

În vreme ce peste hotare artiştii sunt căutaţi pentru concerte, la Timișoara li s-a cerut să oprească spectacolul.

Frans Meewis, regizor: „Este incredibil ca în fața clădirii Operei să interzici susținerea unui concert în aer liber”.

Incidentul a ajuns și la urechile primarului, care a fost uluit de reacţia poliţiştilor locali.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „Ar fi trebuit să aibă mai mult discernământ și să înțeleagă că nu e vorba de un grup dubios, ci de un grup demn de tot respectul și ar fi trebuit să dea un telefon și să întrebe superiorii ce să facă”.

Daniela Seracin, purtător de cuvânt la Poliția Locală Timișoara: „Li s-a explicat că nu este voie să aibă loc manifestări de acest gen fără autorizație, după care membrii corului și-au terminat de cântat melodiile și au plecat mai departe”.

Corul Regal Venlona își încheie recitalurile din țara noastră la sfârșitul acestei săptămâni cu un concert la Basilica Maria Radna din Lipova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri