Timişoara se pregăteşte de comemorarea a 25 de ani de la Revoluţie

Data publicării:
1989-timisoara-Piata.Victoriei-Opera-Romana

Pe 16 decembrie, de la ora 9.00, la Penitenciarul din Timișoara va avea loc o prezentare de carte despre Revoluție și o expoziție de fotografii. O altă expoziție va fi la Opera Română din Timișoara, iar Consiliul Local, într-o ședință festivă, va acorda titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Timişoara pentru zeci de revolutionari.

Spre seară va fi o procesiune cu torțe și lumânări, din fața casei pastorului László Tőkés, locul de unde a început revolta timișorenilor. În fața Catedralei se vor depune lumânări și candele, în memoria celor uciși în Revoluție, iar de la ora 19.00 este programat un concert de colinde.

Pe 17 decembrie va fi zi de doliu la Timişoara, iar toate instituţiile vor coborî drapelul în bernă.

Evenimentele vor continua și în 18 decembrie cu un concert de colinde și proiecţii de film, iar pe 20 decembrie, mai mulţi timişoreni vor pleca spre Bucureşti, într-un pelerinaj. Seara, în faţa Operei din Timişoara, va avea loc un concert rock.

Consultați programul complet al evenimentelor pe site-ul Primăriei Timișoara


Digi24 HD a lansat în acest sens, la începutul acestui an, campania „1989 - Anul care a schimbat lumea”. Vă prezentăm imagini document din perioada comunistă, fragmente din jurnalele de actualități și din filmele de propagandă. În fiecare zi, timp de un an, pentru cei care au trăit în comunism, dar mai ales pentru cei care astăzi au 25 de ani, Digi24 vă prezintă „Imaginile comunismului”.

Tot la Digi24 HD ați urmărit și campania „Generația Revoluției”. Am povestit cum au trăit românii evenimentele din acel an, am amintit cum au ajuns comuniștii la putere, am spus cum trăiau oamenii în această perioadă sau cum au perceput românii execuția cuplului Ceaușescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri