Titus Corlăţean condamnă decapitarea cetăţeanului britanic David Haines: „Sunt șocat și revoltat”

Data publicării:
juramant corlatean - resized - presidency.ro

Sunt şocat şi revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător şi inexplicabil cum un cetăţean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflaţi în suferinţă, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extermiste care nu pot fi tolerate şi care se revendică de la o aşa-zisă ideologie cu accente clar iraţionale. Condamnăm categoric astfel de acte barbare lipsite de orice justificare. Cei care le comit trebuie să răspundă în faţa legii”, afirmă ministrul român de Externe, citat de Mediafax.

„Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines şi către poporul britanic”, adaugă Titus Corlăţean.

Este vorba despre a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările jurnaliştilor americani, luaţi ostatici tot în Siria, James Foley şi Steven Sotloff.

Într-o înregistrare video, intitulată „Mesaj către toţi aliaţii Americii”, jihadiştii prezintă execuţia lui David Haines şi ameninţă cu decapitarea unui alt ostatic britanic.

Numele meu este David Cawthorne Haines. Vreau să spun, David Cameron, că porţi întreaga vină pentru execuţia mea. Tu ai intrat de bunăvoie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, la fel cum a procedat şi predecesorul tău, Tony Blair, urmând aceeaşi tendinţă a premierilor britanici care nu au curajul de a spune NU americanilor. Din păcate, britanicii de rând sunt cei care plătesc pentru deciziile egoiste ale Parlamentului”, spune David Haines.

Originar din Perth, Scoţia, şi tată a doi copii, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost capturat în Siria, în martie 2013, la doar 3 zile după ce ajunsese într-o misiune umanitară într-o tabără de refugiați aflată la graniţa cu Turcia. Până acum, familia lui le-a cerut răpitorilor de mai multe ori să o contacteze, solicitări care au rămas fără răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri