Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Data publicării:
port-81629-Mediafax Foto-John Doe

Sursa foto: Mediafax

Manevrele navelor au fost suspendate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce sufla la rafală cu viteze de 70 - 80 km/h.

Au intrat în vigoare codurile portocaliu și galben de ninsori și vânt puternic. Avertizările, valabile în aproape toată țara

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile fuseseră sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, deoarece vântul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la ţărm, iar în larg atingea şi depăşi 80 km/h. Activitatea a fost apoi oprită şi în porturile Constanţa Nord şi Midia.

Tot din cauza vântului puternic, a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

Sâmbătă seară, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia au fost redeschise, după ce, în cursul dimineţii, fuseseră închise din cauza vântului puternic, care sufla cu viteze de 70 - 80 km/h. Portul Midia a rămas în continuare închis.

De asemenea, a fost redeschis traficul şi pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Citiți și: Prognoza meteo pe trei zile. Sunt așteptate ninsori în toată țara
Trafic îngreunat de ninsoare în mai multe judeţe din țară, inclusiv pe autostradă. Situația drumurilor din România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri