TOP BLOOMBERG MARKETS. Care sunt cele mai bogate femei din lume

Data publicării:
5133858 20afp 20mediafax 20foto 20patrick 20kovarik-33181

Potrivit revistei Bloomberg Markets, primul în top este mexicanul Carlos Slim, fondatorul celei mai mari companii de telecomunicaţii din America Latină. Averea sa este de peste 77 de miliarde de dolari. Cea mai bogată femeie este Christy Walton (57 de ani), co-proprietară a lanțului de magazine Wal Mart.

Carlos Slim este urmat de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 65 de miliarde de dolari.

Locul al treilea îi revine lui Armancio Ortega, patronul companiei care deţine, printre altele, şi reţeaua de magazine Zara. El are o avere de peste 53 de miliarde de dolari, cu cinci miliarde mai mult decât Warren Buffet.

Acesta, supranumit „Oracolul din Omaha” este urmat de nume cunoscute în lumea întreagă: fondatorii IKEA şi Oracle, moştenitorii lanţului Wal Mart şi patronul companiei Louis Vuitton. Fiecare dintre aceştia are o avere de cel puţin 24 de miliarde de dolari.

Christy Walton (locul 9 – 30,5 mld. dolari ), Alice Walton (locul 12 – 28,2 mld. dolari), ambele moștenitoare ale lanțului de magazine Wal Mart și Liliane Bettencourt (90 de ani) (locul 15 – 24,7 mld. dolari), proprietara L'Oreal sunt singurele femei prezente în top.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri